Új ház, de a régi babakocsi: bővül a család

Családunk ismét bővül egy fővel, és ebből az okból kifolyólag új ingatlan után kell néznünk. Sajnos már nem férünk el a kis lakásunkban, amiben eddig laktunk, bármennyire is szeretjük, mégis lépnünk kell a gyerekek érdekében.

Már találtunk is egy megfelelő házikót, ami a családi költségvetésbe beleférne, ma megyünk megnézni. Nagyon kellett mérlegelnünk, hogy mi fér bele és mi nem, hiszen egy gyermek vállalása nem kevés plusz költséggel jár. Igaz, nekünk már van egy gyermekünk, de mivel nem szándékosan várjuk a másodikat, egy gyerekre voltunk berendezkedve, és így mindent eladtunk már, vagy elajándékoztunk. Persze nagyon örülünk a kis csöppség érkezésének, de azért anyagilag megterhelő, hogy mindenhez hozzájussunk, amire szüksége lehet.

 

Egyetlen egy dolgot nem voltam hajlandó eladni, ezek szerint óriási szerencsémre. Tominak, a kisfiamnak korábban egy nagyon szuper babakocsit vettünk, és én annyira szerettem, hogy nem voltam képes tőle megválni. Egyszerűen fantasztikus, könnyű, variálható, masszív, annyira praktikus, hogy arra már nem is igazán találok szavakat. Ráadásul volt annyi eszem, hogy a kiválasztásakor olyan szint választottam, ami teljesen unisex, így ha kislányom születik, ha kisfiam, megint jó lesz nekünk ez a babakocsi. A Babaverda oldaláról vásároltam anno, aki most áll vásárlás előtt, mindenképpen javaslom, hogy nézzen körül, mert elképesztően szépek és jó minőségűek ott a babakocsik. És higgyétek el, nagyon nem mindegy, hogy miben fekszik az a gyerek, és nektek se lesz mindegy, hogy milyen babakocsival kell közlekedni. Mert egyenesen tolni mindent lehet, de patkára feljutni, busszal vagy hévvel utazni, 3. emeleten lakni egy négy emeletes házban, ahol nincsen lift, egyáltalán nem egyszerű, ha a kiválasztott babakocsi nem nagy kerekű, masszív és könnyű vázas. A Babaverda oldalán pedig pontosan ilyen babakocsik vannak, amik ezeknek a kritériumoknak megfelelnek.

 

Emiatt most egyszerűbb a ház megvásárlása is, hiszen nem kell azzal is foglalkozni, hogy majd nem fogom tudni felvinni a babakocsit esetlegesen az emeletre. Ez a szempont nem mérvadó, koncentrálhatunk helyette a jó környékre, a jó iskolákra és óvodákra a környezetünkben, és arra, hogy az új otthonunk olyan legyen, amiben kényelmesen és biztonságosan tudunk éldegélni. Remélem, hogy a házikó, amit ma nézünk, minden igényünket kielégíti majd, és meg tudjuk vásárolni.