Minden szakmának megvan, a maga szépsége

By | február 24, 2015

holiday-house-177401_1280Az egyik barátunk ingatlan közvetítéssel foglalkozik. Bevallom, én soha nem szerettem volna, hogy ilyen munkám legyen, nem is nekem való. A másik ilyen szakma, a biztosítási ügynököké! Én nem tudok, ennyit beszélni, mint amennyit nekik kell! De persze, mindenki olyan szakmát választ, amilyet ő szeretne! Te szereted a szakmádat?

Sokszor eszembe jutnak, az általános iskolai évek, mikor még azt sem tudtuk, ki mi akar lenni, csak elkezdtük a szárnyainkat bontogatni! Mindenki más szakra ment tovább. Volt, aki építészeti suliba, tervezőnek készült, de volt köztünk, szakács, cukrász, fodrász…amik abban az időben voltak sláger szakmák. Mára persze, sokan nem dolgozunk, a tanult szakmánkban, vagy azóta már több szakmánk is van. Sokan, a sima gimnáziumot választották, hogy nem szakmát szeretnének tanulni, persze, itt is volt olyan, aki túlvállalta magát, végül mégsem tanult tovább. Emlékszem, az egyik kedves barátnőm továbbtanult főiskolára, és csecsemőgondozó lett, nagyon neki való, rajongott a kisbabákért!

Azt gondolom, egy ingatlan értékesítőnek is születni kell, hiszen el kell tudni adni, egy lakást, vagy egy házat. Be kell mutatni egy olyan oldalát a háznak, hogy önmagát akarja eladni! Egy vendéglátó szakra is születni kell, hiszen, egy pincérnek, tudnia kell kedvesnek lennie, és jól kell beszélnie, eladhatónak kell lennie, hogy a vendég legközelebb is visszajöjjön!

A minap futottam össze, az egyik volt általános iskolás osztálytársammal, teljesen véletlen, egy étteremben. Ő az, aki tervező szakra ment, csak aztán, mint kiderült, nem építészeti vonalon van, hanem motorok tervezésével foglalkozik. Nagyon izgalmas lehet a szakmája. Adott egy névjegykártyát, ezzel a weboldallal, hogy itt micsoda motoros képek, kellékek, bukósisakok vannak, és hogy velük is dolgozott már együtt.

Igaz, nem sokat tudtunk beszélni, mert mind kettőnket várták közben, de számot cseréltünk, és megbeszéltük, hogy legközelebb folytatjuk! Sőt, az is szóba került, hogy milyen jó lenne, egy osztálytalálkozót szervezni, a többiekkel találkozni!