A leginkább strapabíró motoros csizma, amit valaha láttam

Nagy lépésre szántam el magam a menyasszonyommal: a közös spórolt pénzünket egy ingatlanba fektettük. Négy szobás, közel van a centrumhoz, tágas, és kifejezetten szép a kilátása. Nagyon boldogok voltunk, hogy végre, ezzel a lépéssel el tudtuk kezdeni a közös életünket.

Mire berendeztük a lakást, még maradt egy kevéske a spórolt pénzemből. Azon tanakodtam, mibe fektessem, mit kezdjek vele. Aztán rájöttem, hogy inkább meg kellene tartanom, félre tenni nehéz időkre…

Lujza azt javasolta, hogy a felét költsem magamra, hiszen igazán megérdemlem. Ő is akart akkoriban venni valami drága szőrmebundát – talán ezért is győzködött, talán azért is, mert valóban így gondolta.

Gyerekkorom óta volt nagy szenvedélyem a motorozás, így nagyon sok motoros cuccom volt, egy külön szekrényt kiürítettünk a motoros kesztyűknek és többi motoros dolognak, hogy minden a helyén legyen, mindennek legyen helye.

Viszont a régi motoros csizmám elkopott, és szerettem volna venni valami újat. Évek óta szemeztem a sixgear.eu oldalán lévő fekete túracsizmával , elsősorban azért, mert kopásálló a váltóerősítése, szóval biztosan sokáig bírja a strapát.

Úgy gondoltam, tényleg megérdemlem, hogy legyen egy jó motoros csizma, amit hordhatok, amiben kényelmesen túrázhatok. Lujza támogatta az ötletet, azt mondta, kifejezetten örül annak, hogy számomra hasznos dologra költöm a pénzemet, ráadásul a biztonságomat is növeli a csizma, hiszen fénycsíkok is vannak elhelyezve rajta, a láthatóság érdekében, meg sípcsontvédő az esetleges balesetek bekövetkeztére. Meg nagyon kényelmesnek is értékelték mindezeken felül.

Szóval megrendeltem a honlapról, szerettem volna elégedett lenni vele. A téli gumit is kicseréltem a motoron a csúszós utak miatt, szóval igazából minden készen állt már arra, hogy úton legyek ismét, csak a motoros csizmára vártam. Azt akartam, hogy a téli időkben ne legyen kérdés, hogy tudok-e utazni rendes tempóban.

Mikor megjött a cipő, rögtön kipróbáltam, felvettem a dzsekimet meg a motoros gatyómat, és kimentem az utcára. Éppen havazott, bokáig ért a hó odakint. Kíváncsi voltam, hogy szuperál ebben az ítéletidőben az új csizmám.

Igazából eléggé meglepődtem, mert borzasztóan kényelmes volt, minimális esélyt sem láttam arra, hogy beázna, még a cipzár részénél sem, hiszen eltakarták anyaggal, hogy nehogy ilyesmi gond adódjon. A gumitalp tényleg teljesen jól bírta az olajt, és annyira egyszerű volt mozgatni benne a lábamat, meg könnyű (szinte alig érződött az anyag súlya, pedig jó minőségű bőrt is vágtak bele), olyan érzés volt, mint mezítlábasan irányítani a motort. Nagyon szerettem ezt az érzést, rögtön a szerelmesévé váltam.

Amikor hazaértem, és lelkendezni kezdtem Lujzának, hogy elképesztő dolog történt, és hogy ilyen könnyű és kényelmes motoros csizmát még nem láttam, és biztosan ki akarom próbálni a sixgear oldalán található másik csizmát is – szerelmem kedves mosollyal elővett egy dobozt. S mint kiderült, nem a bundát vette meg a megmaradt és félretett pénzéből, hanem, a texas motoros cipőt…

Marhabőrből készült, és annak ellenére, hogy barna volt és nem fekete, kiválóan illett a motorosa ruhámhoz. A talpa hasonlóan volt bordázott és olajálló, mint a nagytestvérének. Volt rajta váltóerősítés is, meg minden, mi szemnek vagy szájnak ingere lehet.

Amikor felpróbáltam, azon gondolkodtam, hogy ez a csizma még sima farmerhez is menne, annyira jól néz ki. Elgondolkodtam a lehetőségen, Lujza látta is az arcomon, és mondta, hogy legyek szíves rendeltetésszerűen használni, különben nem vesz nekem többé ilyen drága holmit, ha nem tudom, hogyan kell normálisan bánni vele.

Adtam neki egy engesztelő puszit, aztán elmentem ezzel a csizmával is egy próbakörre, nyilván nem csalódtam…

Szóval nyugodt szívvel ajánlom a sixgear.eu oldalának csizmáit és termékeit: ezek a cipők nem áznak be, nem foszlanak, és nem mennek tönkre egy év leforgása alatt. A teljesen pozitív tapasztalatok alapján már beruháztam egy motoros dzsekire is, meg nézegetem a nadrágot, hogy teljes legyen a szettem. Lujza is támogatja az ötletet, mert szeretné, ha teljesen biztonságban lennék, és szerinte ilyen jó áron, ilyen minőséget nagyon ritkán talál az ember. Szóval, ha motorozás, akkor sixgear, ezt vésse jól az eszébe mindenki, aki ezzel a sporttal szeretne foglalkozni a közel s távoljövőben!