Klímás lakások

Az augusztus-szeptember nagyon forgalmas időszak az ingatlanpiacon. Ilyenkor kezdődnek az egyetemek, Július végén a fiatalok megtudják, hogy kit-hova vettek fel egyetemre, továbbtanulni, és ilyenkor megemelkedik az albérletek iránti kereslet. Rengeteg vidéki költözik Budapestre a tanulás miatt, és rengeteg Pesti megy vidéki nagyvárosok egyetemeire. Természetesen rengeteg egyetem van, ahol kollégiumokban lakhatnak a tanulók, de a saját lakás vagy szoba kényelmét ezek a helyek mégsem tudják visszaadni.
De mit is keresnek az ilyen egyetemisták? Természetesen az olyan albérletekre vadásznak, amelyek közel vannak leendő egyetemeikhez, illetve mind a bérleti díjuk, mind a rezsijük kedvező.  A fiataloknak fontos a modern környezet. Egy modern lakásba pedig manapság már elengedhetetlen a klíma, hiszen egyre melegedik az időjárás, nyaranta klíma nélkül már teljesen elviselhetetlen a hőség.
Egy előző cikkemben már szó volt a klímákról, de a mai igényeket és trendeket megfigyelve azt hiszem, nem lehet róla eleget beszélni.
Gondoljunk csak bele, mikor a potenciális vevők nyáron megnézik a lakást, az első benyomásuk az lesz, hogy a hőségből belépve milyen az idő odabent. Senki nem fog egy szaunához hasonlító lakást választani, így a klíma telepítése lassan elengedhetetlen.

Rengeteg olyan lakással találkoztam már, ahol mielőtt kiadtam volna őket, fel kellett újítani, kisebb változtatásokat kellett csinálnom. Ilyen dolog a klíma is, már nem egy lakásba kellett klímát telepítenem az idei nyáron.

Klímaberendezés vásárlásakor az elsődleges szempont mindenképp az, hogy milyen minőségű az adott eszköz, hiszen ahogyan már írtam, rengeteg pénzünkbe kerülhet később a klíma fenntartása nem megfelelő választás következtében.
A választásnál fontos, hogy éppen hogyan alakulnak a klíma árak szereléssel, hiszen az a klíma nem fog magától bekerülni az ingatlanba.

Nem csak az albérleteknél fontos a klíma, azt hiszem, bátran kijelenthetem, a fiatalok nem vesznek lakást klíma nélkül. A légkondicionáló már a mindennapi élet részévé vált, a kényelem szempontjából nélkülözhetetlen, az újépítésű lakások egyik alaptartozékává vált.

Mégis mit tegyünk, ha a klíma hiányzik az értékesíteni kívánt ingatlanból?
A megoldás egyszerű, szereljünk be. Csak az a nem mindegy, hogy mit, és honnan, és hogyan. Figyelnünk kell arra, hogy mindenképpen egy profi csapattal dolgozzunk és a klíma árak szereléssel együtt is elfogadhatóak legyenek.
Rengeteg akciót lehet találni klíma szezonban, vannak olyan cégek, ahol nem csak a klímát lehet megvenni, de egyből meg is tudjuk rendelni hozzá a szerelést is. Ilyen például az intensaklima oldala, ahol könnyen, és gyorsan tudunk klímát rendelni. Annyi a dolgunk, hogy megadjuk az adatainkat, a honlapjukon megrendeljük a kiválasztott klímákat és a klímával együtt megrendeljük a telepítést is. Profi, szakértőkből álló csapatuk pedig ingyenesen felméri az ingatlan állapotát, miután pedig közösen kitaláljuk, hova tegyük a klímát, fel is szerelik azt. A karbantartási munkálatokhoz, az évente esedékes tisztításhoz és fertőtlenítéshez sem kell sokáig szakembert keresnünk, hiszen a Fábián Group Kft. szolgáltatásai között ezek is megtalálhatóak.
Ha pedig meghibásodna az esetleges készülék, akkor feltétlen garanciát vállalnak.
Nincsenek rejtett költségek, nem szembesítenek utólag, azzal, hogy a szerelés mégis többe került, korrektek, a honlapon listázzák, mit tartalmaz a szerelési szolgáltatásuk a feltüntetett árért. Amennyiben mégis kérdésünk merül fel, akkor az ügyintéző csapatuk készségesen megválaszolja minden kérdésünket.
A felszerelés és a felmérés problémája tehát egyszerűen megoldható, és nem is kell hozzá mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha jól választunk. Még csak ki sem kell mennünk az irodából, minden elintézhető interneten pár kattintással. A várakozási idő is rövid, a klímát házhoz viszik, és mivel országosan kiterjedt hálózatként dolgoznak, a közelből küldik a szerelőt is.

Mi alapján válasszunk klímát?

Ez attól is függ, milyen célra adjuk ki az ingatlanunkat. Az intensa kínálatában például megtalálhatóak kisebb, csak hűtésre alkalmas berendezések, illetve nagyobb, hűtő-fűtő készülékek is. Amennyiben az ingatlanunk szigetelése jó, a fűtőegységek pedig hibátlanok, az egyszerű, standard lakossági igényeket kielégítő intensa klímákat ajánlom. Ezek nagyon strapabíró, tartós és megbízható klímák, nagy múltú magyar forgalmazótól. Testre szabhatóak az ajánlataik, így a legkülönbözőbb ingatlanainkhoz is használhatjuk őket.  Pont azt nyújtja, amire a bérlőknek vagy lakóknak szükségük van: energiatakarékos, halk működés, egyszerű üzembe helyezés és felhasználóbarát, könnyű kezelhetőség.

Vannak olyan lakások, amelyeknek nem olyan jó a szigetelése, vastagak a falak, átengedik télen a hideg levegőt, nehezen fűti fel őket egy radiátor, vagy konvektor. Ilyen esetekben ajánlatos olyan készüléket választani, amelyek nem csak hűtenek a nyári melegben, de meleg levegő fújására is képesek, ezzel a fűtési időszakban is használhatóságot biztosítva. Az Inverteres modellek precíz hőfokszabályozásuknak köszönhetően kiválóak nem csak hűtésre, de fűtésre is, nagyon kedvező az energiafogyasztásuk annak köszönhetően, hogy nem kapcsolnak folyamatosan ki-be, mikor esik a hőmérséklet, hanem egyenletesen működnek, folyamatosan fújva a levegőt, állandóan azonos szinten tartva a hőmérsékletet, ezzel kiküszöbölve az indítási áramlökések által keletkezett plusz fogyasztást és magasabb komfortérzetet is biztosít.  A csendes működés miatt egyáltalán nem zavaró a használata még éjszaka sem.

Ha szeretnénk növelni a kiadni vagy eladni kívánt ingatlanjaink értékét, akkor tehát semmi másra nincs szükségünk, csak klímára. Figyelnünk kell tehát rá, hogy mit veszünk, és honnan. Ajánlatos a klíma szezonban keresni egy olyan csapatot, akikre rábízhatjuk az egész kivitelezést, hiszen nem csak prémium minőségű klímákat árulnak, de a telepítésről és a később felmerülő karbantartási munkálatokról is gondoskodnak. Nem csak pénzt, de rengeteg időt is tudunk spórolni ezzel.
Egy jó elhelyezkedésű, klímás lakással pedig már nem lesz nehéz vevőket/ bérlőket találnunk.