Ingatlaneladás és megvétel a konyhabútort nézve

Most leírom neked az ingatlan eladásnál és megvételnél milyen szerepet játszik a konyhabútor.

Az eladás:

Az eladásnál azért fontos, hogy a konyhabútorod rendben legyen, mind funkcióját nézve és praktikai szempontból, mind kinézetre, meghatározó lesz. Senki nem úgy vesz ingatlant, hogy belekalkulálja azt, hogy a konyhabútort biztosan cserélni fogja. Így fontos, hogy rendben tartsuk, tiszta legyen, és ne legyen megrongálva, mert így sokkal könnyebb eladni az ingatlanunkat. Gondolj csak bele. Te megvennél egy olyan ingatlant, aminek a konyhabútorára, ha ránézel, egyből látod, ezt biztosan ki kell cserélni, plusz költség. Szerintem sem vennéd meg. Nem hiába, ez így van. Lehet jó helyen az eladni kívánt ingatlanod, lehet erkélye, ha rossz állapotú a konyhabútorod, akkor azt fogják látni benne az érdeklődők, hogy plusz többszázezer forintba fog kerülni, kicserélni azt, amire te nem vigyáztál eléggé. És miért nem? Te sem tudod? Késő bánat, barátom…

A vásárlás:

Ahogy fentebb írtam, senki nem vesz szívesen olyan ingatlant, amiben olyan nagyobb dologba kell beruházni, mint egy vadonatúj konyhabútor. Miért? Éppen elég lepapírozni az ingatlanvásárlást, költözködni, berendezni, tisztasági festést csinálni, nem hiányzik senkinek, hogy még megfejelje egy konyhabútor vásárlással. Feltéve, ha épp házat építünk, az persze más tészta. De alapvetően nem túl szerencsés, ha ezzel is kell foglalkoznunk.

Összegezve: Természetesen az ember eladásnál és vásárláskor is több szempontot vesz igénybe, én csak egyet említettem most. De például az is meghatározó lehet, ha napelemet szereltetsz a házadra és még nem telt el annyi év, hogy megtérüljön neked. Így többet ér a házad, de ez alapos számolást igényel. Ha pedig vevőként állsz egy ilyenhez, akkor ugye az érme másik oldalát kell nézned és bizony, ha ilyen helyzet áll elő, akkor rá kell fizetned a házra, mert Neked is könnyebbség lesz, ha nem lesz villanyszámlád és egy sárga csekkel kevesebb érkezik a postaládádba hónap elején.