Ingatlan, valvoline olaj, szerelem, minden, ami kell

Sosem hittem az úgynevezett ,,love story” –kban, meg hasonló tündérmesékben, de azért annyira nem voltam szkeptikus, hogy azt gondoljam, hogy egész életemben magányos maradok. Nem erről szó sincs. De azt aztán tényleg nem gondoltam volna, hogy valaha én is lehetek annyira boldog, mint amilyet csak a filmekben látni, hogy minden tökéletes az életemben. Persze mindig vannak apróságok, amikkel szembe kell néznünk, kis akadályok, kudarcok, de ezek visznek minket előrébb. Ami nem öl meg, erősebbé tesz és ez bár közhelynek tűnik, de mennyire, hogy igaz! Jelenleg úgy gondolom, hogy az életem a lehető legjobban alakul meg alakult, hála a szüleim és családom támogatásának. Köszönöm, hálás vagyok mindenért nagyon, tényleg.

Jelenleg ingatlanokban utazom. Ingatlan eladással és kiadással is foglalkozom egyaránt és egész jó fizetést kapok belőle, amiből tudom finanszírozni a megélhetésem mellett a hobbijaimat is egyaránt. Nagyon sokat vitorlázom és manapság a legtöbb sport sajnos igen költségigényes, ezért is van szükségünk egy olyan passzív jövedelemre, amiből az élményeinket is megvehetjük, nem csak a mindennapi kenyerünket, ami az életben maradás alapvető dolga. Talán most csak  egyedül a sakk jut eszembe, ami talán nem egy olyan hű de költségigényes sport. Tehát igen, a munkám mellett, amit egyébként tényleg nagyon szeretek, szeretek megnézni ingatlanokat, segíteni másoknak otthont találni, a hobbijaimnak is hódolok rendszeresen. Sajnos csak tavasztól lehet azonban elkezdeni a vitorlázást, amikor már nincs befagyva a Balaton, jobb esetben. Bár a jégvitorlázást is kipróbálnám valamikor, az is egészen biztos, hogy egy nagyon különleges élményt nyújtana számomra. A Balatonnak az északi partja mélyebb kicsit és itt jellemzőbbek a vízi sportok. A déli part inkább családbarát a sekélyebb partjaival. A munkámból kifolyólag általában csak hétvégén járok le Tihanyba meg vitorlázni, mert ilyenkor nem kell dolgoznom, de nyáron, amikor csak tudok, akkor lejövök és itt töltöm majdnem minden időmet. Szerencsére viszonylag rugalmas a munkabeosztásom, szóval ez nem jelent akadályt, nincs az ingatlanok kárára, hogy én éppen boldogan, napsütésben, vidáman vitorlázgatok a magyar tenger szívében.

Már említettem, hogy a munkám is, az ingatlanokkal való foglalkozás és a kedvenc hobbim, sportom is nagyon boldoggá tesz engem és itt már nagy részben teljesnek is mondhatom az életemet, de van még valami, vagyis valaki, aki nélkül nem lennék ugyan az, aki. Ő pedig nem más, mint a barátom. Ő nem ingatlanokkal, hanem valvoline olajokkal foglalkozik, de nem szerelő, hanem úgymond az olajat forgalmazó cégnek a menedzsere. Tárgyalásokat tart, szerződést köt, reklámozza a termékeket. De otthon is akad pár darab valvoline olaj, amiből a szomszédoknak is szívesen kölcsön adunk, a készlet erejéig, ha valamit szerelni kell például. Nem túl romantikusnak hangzik, de be kell, hogy valljam, hogy őt egy buliban ismertem meg, még amikor egyetemisták voltunk. Ennek már 4 éve. Csak úgy repül az idő, el se hiszem. Találkozgattunk párszor, de aztán ebből nem lett semmi komoly kapcsolat. Egy februári napon történt az első találkozásunk és utána, egy hónap elteltével már nem is nagyon tartottuk a kapcsolatot, amit én nagyon sajnáltam, mert őszintén hiányzott a társasága, de így alakultak a dolgok és én elfogadtam. Míg nem egy nyári napon újra összefutottunk, pont tárgyalásra igyekezett és egy hatalmas valvoline feliratú szatyor volt a kezében, ami elég érdekesen hatott az elegáns zakója és inge mellé. Már egyetem elején ugyan annál a cégnél dolgozott, úgy néz ki, hogy megtalálta a neki való munkát. Sajnos nem volt sok időnk beszélgetni, de nagyon jó volt vele megint összefutni, még ha csak egy pár percre is. Másnap azonban írt nekem egy üzenetet, hogy megy le a Balatonra a hétvégén és ott leszek- e, mert ha igen, akkor találkozhatnánk, akár el is vihetném vitorlázni, megmutatni neki, hogy mi is az, ami ennyire megfogott engem ebben a sportágban.

El is jött a hétvégé és én persze nagyon lelkesen fogadtam az üzenetét és invitáltam is a nyaralónkba, hogy találkozhassunk. Majd másnap el is vittem vitorlázni. Nagyon vicces volt számomra a tény, hogy ő nagyon fél a hínároktól, ezért mondta, hogy csak olyan vizekre ,,evezzünk”, ahol ezek az ijesztő lények elkerülhetőek. Hát, a Balaton elég nagy és nem vagyok szakértő, sajnos nem ismerem minden négyzetméterét, hogy meg tudjam mondani, hol van hínár és hol nincs, de ennek ellenére is nagyon jól szórakoztunk. Naplementében tértünk vissza a kikötőbe, ahonnan elindultunk. Azt monda, hogy neki még sosem volt ilyen élményben része és hálás érte, hogy megmutattam neki ezt a csodás sportot. Én meg mondtam neki, hogy csak magának köszönheti, hogy kipróbálta, mert végre ismét megkeresett üzenetben, aminek nagyon örültem.

Mondanom sem kell, a hétvége nagyon nagyon jól és kellemesen telt, nagyon élveztük egymás társaságát és a nyarat, hogy végre nem kell a vizsgáktól rettegnünk, csak a jó időért imádkoznunk. Én a telet is nagyon szeretem, de hó nélkül mit sem ér. Nos, így van ez a nyárral is. Napsütés nélkül nem az igazi, napsütéssel teljes. Az életem? Az életem pedig az ingatlanokkal kapcsolatos munkámmal, a vitorlázással és a barátommal teljes. Igen, azon a hétvégén jöttünk össze, aminek már 4 éve, de egyáltalán nem tűnik soknak.

Mindig emlékezni fogok rá, amikor a barátom felajánlotta, hogyha nem siklik megfelelően a vízen a hajóm, akkor szívesen beolajozza, de én udvariasan elutasítottam ezt az ajánlatát, de csak ezt az egyet.

Tehát az ember lehet gazdag, lehet jó a munkája, élhet a hobbijának, de egyedül mit sem ér az egész. Az élet úgy teljes, ha van kivel megosztanod az élményeidet, a boldogságodat. Ha te boldoggá teszel valakit, akkor attól te is jól érzed magad és ha ráadásul ezt viszonozzák is, akkor kétség kívül egy nagyon szerencsés személy van. Én sem gondoltam volna, hogy egy februári, hideg téli napon lévő buliban megismert, valvoline olajokkal foglalkozó fiú fogja teljessé tenni az életemet, főleg úgy nem, hogy eddig is azt hittem, hogy teljes az életem, hiszen egészséges vagyok én is és mindenki, akit szeretek, egyetemre járhatok, a családommal nagyon boldog vagyok együtt, bármikor hódolhatok a hobbimnak, a vitorlázásnak, vannak jó barátaim. De amikor megismertem a barátomat, akkor tudtam meg, hogy a szerelem milyen csodálatos dolog, az egyik legszebb az életben és, hogy most már nem lehetne e nélkül, a barátom nélkül teljes az életem.