Ingatlan eladása, napelem szerelés

Az egyik ismerősöm eladta a házát, mert nagynak érezte hiszen már a gyerekek felnőttek, és felesleges egy nagy két szintes házat fenntartani. A másik fő szempont, hogy ha sikerül neki eladnia, akkor tud segíteni a gyerekeknek lakáshoz jutni. Azért ez is egy igen fontos dolog azt hiszem. Ma már sokkal jobban megy az ingatlan piac, és már kezd minden fellendülni. Itt is erről írnak.

A családi ház

Amikor úgy döntünk, hogy családot alapítunk, nagyon szeretnénk egy fészket, ahol ezt megtehetjük. Mindenki vágyik rá, és azt gondolom, hogy meg is érdemelné. Neked van már otthonod?

Szóval amikor már megtaláltuk a nagy őt, és a család alapításon gondolkodunk szükségünk lesz egy olyan helyre, ahol elférünk majd kényelmesen. Persze érdemes mindenképpen alaposan átgondolni, hogy mekkora is legyen az a hely majd. Se túl nagy, se túl kicsi, pont megfelelő legyen.

large-home-389271_640Erre egy igazán jó példát tudok írni. Az egyik nagyon régi barátnőmék 4 vannak testvérek. Amíg mindenki otthon lakott, kellett is a hely, hiszen egy nagy két szintes házban laktak. Aztán ahogy nőttek, úgy alakult a helyet, hogy az egyik testvére úgy döntött, hogy ő beépíteni a felső szintet, ami akkor padlásként funkcionált. Hogy miért volt még erre szükségük? Az alsó szinten volt egy nappali, konyha egyben, és egy szoba, ahol a barátnőm szülei éltek. A következő szinten 3 szoba volt, amin osztozkodtak. Aztán a barátnőm férjhez ment, és úgy döntöttek, hogy otthon maradnak, nem szeretnének elköltözni. Na nekik mér szükségük volt kettő szobára, így szűkös lett a hely. Tudom, kicsit bonyolult, de azért remélem érthető lesz a végére.

A testvérek

A bátya már elköltözött otthonról, ami könnyebbséget jelentett a szobákat illetően. Már csak két öccse volt, aki otthon lakott még velük együtt. Az egyik öccse Ausztriában dolgozott, sokat böngészte az internetet, ide kattintva megtalálod, hogy mire jutott. Egyszer csak rászánta magát, és jelentkezett egy munkára. Mikor hazajött döntött úgy, hogy mivel pénze van rá, megcsinálja magának a felső szintet azért, hogy kényelmesebben elférjenek.danube-933509_640

Tulajdonképpen éveken keresztül így laktak. Sőt, még az öccse, aki azelőtt kint dolgozott, meg is nősült, és ők is otthon maradtak. Nem mondom, hogy azért feszültség mentes volt az egész, hiszen hiába volt majdnem mindenkinek külön szintje, lakrészé, mégis közel voltak egymáshoz. Azért ha belegondolok, én sem biztos, hogy éveken át tudnék így lakni.

Kiürül a ház

Azt hiszem nincs is annál borzasztóbb, mikor egy élettel teli ház egyszer csak elkezd elcsendesülni. Hogy minden hol is kezdődött? Talán azt hiszem ott, amikor a barátnőm édesapja meghalt. Ott kezdett minden megváltozni. Az édesanyja nagyon összetört benne. Nem tudom, hogy én tudnék e ott lakni, ahol az édesapám meghal. Persze mint ahogy fent is említettem, nem egyszerű ennyi embernek együtt laknia feszültség mentesen.
Végül két éve a barátnőmék is elköltöztek, és az öccse sem bírta tovább. Hogy mi van most? A jelenlegi helyzetben ott tartanak, hogy az édesanyja, és a kisebbik öccse lakik a hatalmas három szintes házban. Szerinted érdemes nekik fenntartani egy ekkora házat?

Én lehet, hogy eladtam volna már a házat, hiszen nem könnyű fenntartani, és felesleges is. Én tudom, mert voltam náluk, hogy a fűtése is iszonyatosan nagy költség, viszont fűteni muszáj. Nem lehet egyszerű meghozni egy olyan döntést, mint amit nekik kell, de muszáj lesz lépniük.

A házeladás

Biztosan nem lehet egyszerű egy olyan háztól megválni, amit mi építettünk fel. Ezért is érdemes elgondolkodni azon, hogy mekkora házat is építsünk magunknak, vagy vásároljunk. Ezek miatt döntöttünk mi is úgy, hogy nem építünk a kelleténél nagyobb otthont. Hiszen úgy is kertes házban fogunk lakni, lesz terünk. Legyen mindenkinek egy kis fészke, ahova visszahúzódhat, de nem kell több. Amit itt megspórolunk azt egy napelem szerelésre is felhasználhatnánk.

Amit az egyik helyen megspórolunk, azt a másik helyen felhasználhatunk.

 

Vélemény, hozzászólás?