Hirdetésen keresztül adtuk el a lakásunkat

Végre eldöntöttük a férjemmel, hogy a jelenlegi lakásunkat eladjuk, és egy házat veszünk helyette. A lakás a belvárosban van, közel mindenhez szinte, nagyon jó közlekedéssel. Tágas, tehát akár egy családnak is megfelelő, de én úgy gondolom, hogy egy gyerekkel, kettővel már lehet, hogy kicsit szűkös lenne. Gondosan átbeszéltük a dolgokat, mérlegeltük a lehetőségeinket, de végül úgy gondoltuk, hogy tényleg belevágunk.

Először egy hatalmas takarítást tartottunk a lakásban és összepakoltunk, hogy normális képeket tudjunk készíteni ahhoz, hogy el tudjuk adni a lakást. Kellett hozzá egy értékbecslő, hogy tudjuk, nagyjából tényleg mennyit érhet a lakás, hogy ahhoz mérten tudjuk eladni.

Úgy gondoltuk, hogy először is magánúton próbáljuk meg eladni a lakást, nem fordulunk ingatlanoshoz. Keresgélni kezdtünk az interneten, melyik oldal lenne a legjobb arra, hogy hirdetést tegyünk fel és megpróbáljuk eladni a lakásunkat.

Rátaláltunk a nextapro.hu apróhirdetés weboldalra, ahol ráadásul ingyen lehet hirdetni. Számos kategóriában lehet hirdetéseket feladni, ilyen például az ingatlan is. Megnéztük, hogyan működik a hirdetésfeladás, csináltunk saját fiókot, és meglepően tapasztaltuk, milyen könnyű kezelni ezt az oldalt. Ráadásul minden információt, amire az embernek ilyen esetben szüksége van, azt megtalálja anélkül, hogy percekig kellene keresgélnie.

Itt már jól jöttek a fotók, amiket készítettünk a lakásról, így a hirdetés szövege mellé tudtunk jó pár képet is csatolni, mert mi is tudjuk, hogy sokkal könnyebben lehet bevonzani az embereket, ha a hirdetésedben képek is vannak. Az oldalon egyébként szűrve vannak a hirdetések, van egy csalás elleni szűrőjük is, illetve moderátori tevékenységet is folytatnak, vagyis olyan dolgok nem kerülnek ki a weboldalra, aminek nincs ott helye.

Amikor felraktuk a hirdetést, kicsit aggódtunk, hogy nem lesznek majd jelentkezők, senkit nem fog érdekelni, de ez is csak azért volt, mert még sosem csináltunk ilyet, még sosem akartunk lakást eladni hirdetésen keresztül. Az elején gondolkoztunk rajta, hogy ez lehet, hogy rossz ötlet és inkább mégiscsak egy ingatlanost kellene felkeresnünk, hátha ő hatékonyabb lenne. De végül belevágtunk, hiszen nem veszt az ilyesmivel az ember semmit.

És a megérzéseink egyáltalán nem jöttek be, ugyanis elég sok jelentkezést kaptunk, és egyik sem olyan volt, aki már egyből alkudozni akart volna, vagy butaságokat mondani. Mindenki értelmes kérdéseket tett fel, mindenkivel lehetett beszélni, aztán lettek is jó páran, akik eljöttek és megnézték. És olyan volt, mint a filmekben. Volt, aki azt mondta, hogy hajlandó többet is fizetni, de ne adjuk másnak oda.

Végül aztán sikeresen eladtuk a lakásunkat, és addig az ideig nem is kellett kiköltözni, amíg a sajátunkat nem találtuk meg. Persze mi már akkor is keresgéltünk, amikor a sajátunk még el sem volt adva, tekintve, hogy az idő ilyenkor pénz és nem lehet eladni egy lakást, aztán még jó sok hónapig benne lakni, miközben az új lakók már szeretnének beköltözni. Így aztán időben voltunk, és végül azt a házat vettük meg a külvárosban, amit még az elején kinéztünk. Egy középkorú házaspár lakott benne, de ők végül külföldön akartak végérvényesen letelepedni, ezért akartak megszabadulni a háztól. Hiszen minek tartottak volna meg itthon egy házat, ha nem is itt laknának, és nem is jönnének haza? Ezt megértettem, én is így cselekedtem volna, viszont a ház nagyon tetszett nekünk, pont olyan, amilyet elképzeltünk, így aztán meg is vettük, szépen lassan kipakoltunk a lakásból, áthoztunk ide mindent. Mindenki jól járt, mi nagyon boldogok vagyunk az új házunkban, az apróhirdetéses oldalt pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen itt nem csak ingatlant lehet hirdetni, mert, ahogy mondtam is, számos más kategória is van, tehát akár műszaki cikkeket, szolgáltatást, autót, ruhákat, mindent fel lehet adni hirdetésként.