Babakocsi vásárlás – mire kell odafigyelni?

Egy évvel ezelőtt megvettük a férjemmel az álomházunkat. Egy ingatlanos ismerősünk segített nekünk, így sikerült megtalálnunk ezt a házat. Kicsit több volt, mint amennyit mi akartunk volna házra költeni, de úgy voltunk vele, hogy mivel ennyire tetszik, egy kis pluszt be tudunk vállalni.

Előtte egy albérletben laktunk, amit aztán most egy barátunk a párjával bérel, mert sikerült a főbérlővel megbeszélni, hogy szerzünk valakit a helyünkre, és akkor neki nem kell ezzel bajlódnia.

A ház csodálatos, van egy kisebb pincéje is, ahova mindent, ami nem kell, azt be tudtunk pakolni. Volt egy viszonylag jó kanapénk, de nem illett bele az új dekoráció és az új színek közé, így aztán a pincébe levittük. Nem akartuk kidobni és eladni sem, mert nagyon jó állapotban van, és tartaléknak jó lehet.

Az egyik szobát világos barack színűre festettük, mert azt szántuk babaszobának a későbbiekben. Nem akartuk csak úgy ott hagyni üresen a szobát, kifestetlenül, az elég bénán nézett volna ki.

Azóta eltelt három év és a babavállalás most vált aktuálissá. Mi is, mint mindenki más ilyenkor, írtunk egy listát a teendőinkről és arról, hogy miket kell beszerezni, mire megjön a baba.

Nekünk szerencsénk volt, mert a tesómnak nem egy babaholmija van otthon, az ő gyereke már 3 éves, így van mit örökölni tőle. Azonban a babakocsit akkor nem tartották meg, mert valamit újítani kellett a lakásban és a babakocsi árából pont kijött, így eladták.

Mindenesetre most már neki kellett állnunk lassan utánanézni, mert a babakocsi azért nem egy pár ezres kiadás, ráadásul még azt se tudtuk idáig, hogy ez mégis mi fán terem. De találtunk az interneten egy céget, akiknek az oldalán van egy nagyon jó összefoglaló, sőt, még babakocsit is lehet nálunk venni.

Te tudtad, hogy van többfunkciós babakocsi? Számos cég gyárt már ilyet, és a szülők körében egyre népszerűbb. Erre felcsatolható a mózeskosár, a sportrész és az autósülés is. Nagyon sok előnye van, van olyan babakocsi, ami egészen a babakocsis időszak végéig kitart. Illetve a mostanában kapható babakocsik ülése még meg is fordítható. De emellett számos dolog van még, amiről tudnod kell, ha babakocsi vásárlás előtt állsz, ezért mindenképp ajánlom neked is, hogy olvasd el ezt a cikket és nagyon alaposan nézz utána, minek kell, hogy megfeleljen a babakocsi, amit vásárolni készülsz.

babakocsi

Mi is nagyon alaposan utánajártunk, megkérdeztük a tesómat is, utánaolvastunk több helyen az interneten. Végül ezen az oldalon meg is vásároltuk azt, amelyik nekünk a legszimpatikusabb volt. A család többi tagjának is tetszik, én pedig nagyon örülök, hogy ezen is túl vagyunk. De még rengeteg minden van, amit el kell intéznünk, mire megjön a pici, de nem aggódom, mert egész jól haladunk és a tesómtól csomó mindent kaptunk.