Az eladó ingatlanokban lévő talált tárgyak

By | január 13, 2015

Már nem az első alkalom, hogy valamit találok az eladó házakban, amit az elősző tulaj otthagyott, mert már nem volt rá szüksége.

Persze ez lehet sokszor vicces is!

Az eladó ingatlanok

Sokféle ingatlan van, és mindegyiket másért adják el! Van akinek, feleslegessé válik, vagy kicsinek találja, és nagyobbat szeretne, vagy éppen megörökölte, és nem szeretné megtartani, de a válás során is sokszor eladásra kerül az ingatlan.

Sokszor eszembe jut, még jó, hogy egyedül nézem meg az ingatlant, mielőtt odavinnék egy vevőt. Némelyik sokszor olyan állapotú, és annyi szemetet hagynak maguk után. Persze, tisztelet a kivételnek.

Az anyacég külföldi vállalatával néha, amikor beszélünk, mindig mesélik, hogy miket találtak. Van, amikor nem is értem, mert a küldött képek alapján, minden a házban van! Mintha csak bezárnánk magunk mögött az ajtót reggel

Miket szoktunk találni

Persze azoknál az ingatlanoknál, ahol az eladó szeretne minél többet kihozni az ingatlanból, ott figyelnek a tisztaságra, rendre is, még akkor is, amikor a még lakott házat mutatja meg.

Talán az egyik legérdekesebb kalandom, az volt, amikor egy gyerek bukósisakot találtam a beépített szekrényben?! Sokat gondolkodtam, hogy mi tévő legyek, mit tegyek a sisakkal!? Persze, a szemetet ki szoktuk dobni, de ezt azért mégsem?! Te mit tettél volna vele?

Hát sok gondolkodás után, úgy döntöttem, megkeresem a volt tulajt, és megkérdezem tőle, hogy véletlen hagyták ott, vagy esetleg elhagyták?! A címet előkeresve, elhatároztam, másnap elmegyek hozzájuk. Mikor a gyerek motort megláttam az udvaron, és éppen apa, és fia motort szerelt, tudtam, jó helyen járok!

Mikor a szatyrom mélyéről elővettem a bukósisakot, és a kisfiúnak adtam, még a könnyem is majdnem kicsordult örömömben! Felkiáltott örömében, hogy „hát megvagy”!

Az apuka rögtön, félig olajosan, beinvitált egy kávára, hogy megköszönje, hogy visszahoztam, az elveszett sisakot! Közben megtudtam, hogy költözés után vették észre, a számtalan doboz kicsomagolása közben, hogy az egyik eltűnt, de nem tudta, hogy hol keresse, így már másik gyerek bukósisakot akartak venni, mivel nem hitték, hogy előkerül valaha!

Nagyon hálásak voltak érte, nekem pedig jó érzés volt, hogy megtaláltam, és örömet okozhattam!