Albérlet vagy fog implantátum?

Ismeritek azt a kifejezést, hogy a baj csőstül jön? Aki még egyszer azt mondja nekem, hogy ez mindösszesen csak egy babona, egy negatív hozzáállás az életben velünk történő, számunkra elfogadhatatlan dolgokhoz, azt fenéken fogom billenteni. Nem egyszer tapasztaltam már az életben, hogy mire minden problémát sikerül megoldani, és már éppen kezdenék hozzászokni ahhoz,hogy minden flottul megy és semmi problémám nincs, végre csak az az egyetlen dolgom, hogy élvezzem az életet, nagy hirtelen összedől körülöttem minden, és még nagyobb slamasztikában találom magam, mint amiből épp hogy csak kimásztam.

Legutóbb nem is a saját bőrömön tapasztaltam ezt, hanem unokatesóm körül tört össze minden, de sajnos végig kellett asszisztálnom az egészet, ami sokkal rosszabb ilyenkor külsős megfigyelőként, mint ha Te magad keresed a saját problémákra a megoldást. Utóbbi esetben legalább érzed, hogy minden rajtad áll, és igyekszel minél előbb megoldani a problémát, de amikor csak figyeled az eseményeket, és érdemben nem tudsz segítséget nyújtani, az akkor érzett tehetetlenségnél nincs rosszabb a világon.

Dióhéjban az történt, hogy az unokatesóm a férjével és a gyerekeivel albérletbe kényszerültek egy éve, mert a házukon éppen nagy felújítást végeznek. Pénz takarékossági szempontokból leginkább a barátok és a család segít nekik a tatarozásban, ezért igen lassan haladnak a munkálatok. Sajnos a ház még most sincs olyan állapotban, hogy vissza tudjanak költözni a két kicsi gyerekkel, közben pedig a főbérlőjük egyik napról a másikra közölte velük, hogy két héten belül szüksége van a lakására, úgyhogy új albérlet után kell nézniük. Ráadásul a férje éppen külföldi kiküldetésen vett részt a munkahelyén, így teljesen egyedül maradt Timi a problémákkal. Az élete egy kész rohanás volt, gyerekek oviba cibálása, onnan rohanás a nyolc órás munkahelyre, bevásárlás, házvezetés, főzés, plusz még az új albérlet keresése, szóval lehet azt mondani, hogy nem éppen volt a kipihentség szobra ebben a két hétben. Sajnos anyagilag is megviselte őket ez a kétlakiság, mert nem volt elég, hogy a felújítás költségeit kellett finanszírozniuk, még az albérlet is elég nagy költséget jelentett nekik.

fog implantátumMindennek tetejében az egyik munkába rohanós napon elájult, és ahogy leesett a lépcsőn, akkora ütés érte, hogy az egyik első szemfoga azon nyomban ki is esett. Képzeljétek el azt a traumát egy éppen albérletet kereső felnőtt, értelmes nőnek, hogy az egyik jól látható helyen elveszíti a fogát. Teljesen kétségbeesett, és sírva hívott fel, hogy át tudnék-e menni segíteni délután a gyerekekkel meg a házvezetéssel. Persze azonnal lemondtam a programomat és a segítségére siettem. Amíg ő elment fogorvoshoz, addig igyekeztem a gyerekeket lefárasztani, és a lakást rendbe tenni, meg valami vacsora szerűséget összedobni, hogy egy kicsit tudjon pihenni szegény unokatesóm. Sajnos nem volt túl jó a kedve, amikor hazaállított, ugyanis a fogorvosa olyan borsos árat szabott a fog implantátumra, hogy esélye sem volt, hogy azt az összeget pár napon belül elő tudja teremteni. Ekkor jutott eszembe, hogy anyu egy nagyon jó színvonalú esztétikai fogászatot talált nem is olyan régen, ahol nem csak pontos, precíz és szép munkát végeznek, de nincs hatalmas várakozási idő sem, valamint, az áraik is igen kedvezőek fog implantátum tekintetében. Azonnal fel is kerestük a weboldalukat, és online időpontfoglalás után megígértem, hogy akkor is vigyázok a gyerekekre. Viszonylag hamar, két napon belül kapott időpontot.

Ismét kicsit szomorúan tért haza, de már látta az alagút végén a fényt. Itt ugyanis először a kezelési tervet tudták csak leegyeztetni, de a fogorvosa tisztán megadta a költségeket, melyek valóban elég kedvezőnek bizonyulta az előző helyhez képest. Valamint az orvos is sokkal szimpatikusabb volt számára és figyelembe vette Timi fémallergiáját, így csakis a fémmentes fog implantátumot ajánlotta neki. Egy hét múlva meg is ejtették a beavatkozást, és az óta Timi újra kiegyensúlyozott, sőt annyira sikerült összeszednie magát, hogy még másik albérletet is talált időn belül.

Remélem most már nem lesz több ilyen húzós időszaka, és hamarosan elkészül a felújítás alatt álló házuk is, ugyanis kiderült, hogy az ájulás hátterében egy újabb trónörökös érkezése áll. Innen is kitartást és ok boldogságot kívánok az immár lassan háromszoros szülőknek!